forumstorstugan.blogg.se

Bloggen avser att spegla livet i brf Storstugan i Täby. För att läsa och kommentera inlägg behöver du en dator med Internet-anslutning. Om du vill göra ett inlägg eller lägga ut bilder, skicka dem via e-post till [email protected]

VANDALISERING PÅ VÅR GÅRD

Kategori: Allmänt

 

 

Vår gård får då och då påhälsning av ovälkomna besökare. Några försöker efter bästa förmåga förstöra vad vi alla uppskattar för vår gemensamma trevnad. 

Det kan handla om att sabotera lekredskapen, att använda utrymmen bakom buskar som avträde, att använda gården för grillning och lämna matrester, förpackningar och använda grillkål utslängda över gården. Eftersom Storstugans gård är privat område handlar det om vandalisering, att medvetet förstöra för Storstugans medlemmar.

Ett aktuellt exempel är att någon valt att grilla på ett bord mellan port 84 och 86. Se figuren ovan. Det hände förra veckan. En medlem observerade och fotograferade händelsen från sin balkong.

Vandaliseringen är inte bara en trivselfråga.  Föreningen lägger ut stora summor på att hålla gården i skick. Förutom städning och skötsel av växter även renovering av fontänen, renovering av stödmuren, uppgradering av lekredskap, mm som allt betalas via medlemmarnas avgifter till föreningen. 

Text och bild: GG Hedner Å90