forumstorstugan.blogg.se

Bloggen avser att spegla livet i brf Storstugan i Täby. För att läsa och kommentera inlägg behöver du en dator med Internet-anslutning. Om du vill göra ett inlägg eller lägga ut bilder, skicka dem via e-post till [email protected]

MINGEL MED STYRELSEN

Kategori: Allmänt

 

På tisdagskvällen hade styreksen inbjudit till mingel i Marknadssalen. Ett fyrtiotal intresserade medlemmar anslöt. Ordföranden redogjorde för aktuella frågor, och inbjöd de närvarande att komma med synpunkter.  

 

·      LED belysning har införts för att spara el-kostnader

·      Solceller på taket för likal elproduktion diskuteras

·      El-stolpar för laddning av elddrivna bilar planeras

·      Tvist med hissleverantören KONE om ej fullgjord leverans

·      Ökade kostnader för elektricitet, räntor och allmän inflation gör att man vill vara återhållsam med nya investeringar. 

En gårds-grupp bestående av sjumedlemmar och Bredablicks trädgårdsmästare har föreslagit att i först hand åtgärda den skadade stödmuren. Utrustningen på lekplatserna är bristfällig, och kanbehöva bytas ut. Styrelsen har haft kontakt med polis och kommunens väktare för att inhämta synpunkter på eventuell inhängnad kring gården. 

Skador på värme- och ventilationssystem har nyligen observerats i ett av våra hus. En översyn och ett program för reparationer skall tas fram. 

Taken läcker sina håll och behöver underhållas. En kontrollbesiktning av takkonstruktionen måste genomföras innan eventuellt spsolceller monteras. Emdas ett företag har hittills lämnat offert rörande solceller och kringutrustning, flera offerter skall hämtas in.

Den tidigare kris-och beredskapsgruppen återstartar. Kommunen har i första hand ansvar för sina invånare, men även föreningen bör ha en planering i för att hantera störningar som bortfall av el, vatten, värrme, och även frågor rörande skyddsrum, matförsörjning mm.

Från medlemmar framfördes synpunkter på att kontakterna med Bredablick kunde vara besvärliga, långa väntetider i telefonen och få besökstider i områdeskontoret.

 

Ett stort tack tillstyrelsen för dessa minelträffar! 

Förutom den dubbelriktade informationsöverföringen ger de oss medlemmar en känsla av att vi gemsamt har ett ansvar för en viktig del av våra liv, vårt boende. Och att olika åsikter kan framföras och diskuteras ser jag som mycket positivt.

Text: Gert Hedner. Å90