forumstorstugan.blogg.se

Bloggen avser att spegla livet i brf Storstugan i Täby. För att läsa och kommentera inlägg behöver du en dator med Internet-anslutning. Om du vill göra ett inlägg eller lägga ut bilder, skicka dem via e-post till [email protected]

STORSTUGAN GÅRDSFEST 20 AUGUSTI 2022

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Storstugan fyllde 50 för några år sedan, men pandemien hindrade ett planerat firande. Nu när pandemien släppt sitt hårdaste grepp tog vår förening tillfället i akt och ordnade en gårdsfest för alla medlemmar. 

Vi har ju en vacker gård som inbjuder till trivsam samvaro. Vår förvaltning, Bredablick, har sett till att gården är i gott skick. Men vädergudarna var inte alls på sitt soligaste humör. SMHI hade utfärdat färgilskna varningar för vårt område. Det hade regnat mycket i natt, och några tält hade fått anskaffas för de mest regnkänsliga verksamheterna. 

Men klockan 3 var det uppehåll, och snart hade mer än hundra personer kommit, utrustats med lappar med namn och nummer (förnamn och portnummer) och laddat upp med wraps och något att dricka. Man slog sig ner vid borden eller bara på stolar (wraps äts enkelt utan tallrikar och bestick) samtalade med sina grannar och knöt både gamla och nya kontakter. Några föredrog att vandra runt och ”mingla” och  Brunns-Oktetten från Täby Blås förhöjde stämningen med välkända melodier.   

 

Här passade Arne 98 (alltså Arne Andersson, Åkerbyvägen 98, ålder okänd men idrottsman under många år, bland annat tillsammans med Sven Tumba) på att framföra gästernas tack till organisatörerna av gårdsfesten.

Sen kom det där regnet som SMHI varnat för, först som duggregn och sedan kraftigare. Några sökte skydd under de båda tälten, men de flesta drog sig hemåt, nöjda och glada. 

Avslutningsvis vill jag hålla med Arne 98:

Man kan ju inte bara sitta och ta emot, man måste ju tala om att man är tacksam också.

 

Text: Gert Hedner Å90

Bild: Christina Fridlizius Å98, Gert 

 

 

T