forumstorstugan.blogg.se

Bloggen avser att spegla livet i brf Storstugan i Täby. För att läsa och kommentera inlägg behöver du en dator med Internet-anslutning. Om du vill göra ett inlägg eller lägga ut bilder, skicka dem via e-post till [email protected]

VAD VILL VI GÖRA MED VÅR GÅRD?

Kategori: Allmänt

 

        Bild från Storstugans hemsida
 

Storstugan har en fin gård med växter och en åldrande fontän. Gården kräver både underhåll och förnyelse. Vad vill vi göra med den? Den frågan berör alla medlemmar i föreningen. 

 

Några aktuella bakgrundsfakta:

·      Fontänen kräver dyrbar renovering, men anses invte värd att K-märka (Mitti nr 12:2022). Det ger oss viss handlingsfrihet. Ska vi lägga ner flera miljoner på fontänen, eller finns det annat som är mer angeläget?

·      Vår gård kan inte anses vara en privat tomt, utan allemansrätten ger allmänheten även med hundar fri tillgång till gården. Det är inte ens tillåtet att sätta upp skyltar med ”Privat område” utan kommunens tillstånd (Lag 1998:814, se även Mitti nr 14:2022). 

·      Inom några år får vi en ny skola (utan skolgård?) till granne. Kommer troligen att medföra större slitage på vår gård, och kräva mer underhåll. 

 

DAGS FÖR ALLA ATT BÖRJA TÄNKA PÅ VÅR GÅRD!

Gert Hedner. Å90