forumstorstugan.blogg.se

Bloggen avser att spegla livet i brf Storstugan i Täby. För att läsa och kommentera inlägg behöver du en dator med Internet-anslutning. Om du vill göra ett inlägg eller lägga ut bilder, skicka dem via e-post till [email protected]

SÅ TYCKED MEDLEMMARNA

Kategori: Allmänt

 Kommentarer, mail mm rörandde årsstämman 2020

Korrigering: enligt stadgarna kan kallelsen till föreningsmötet komma till oss så sent som 4 veckor innan. Men då skall den också innehålla uppgift om de ärenden som ska förekomma på stämman. Jag uppmanar de styrelsemedlemmar som bär ansvaret för planeringen av mötet att REDAN NU informerar om hur det kommer att gå till. De ärenden som ska förekomma vid ordinarie föreningsstämma finns i stadgarna. Hur kommer genomgången av styrelsens årsredovisning respektive revisorernas berättelse att genomföras? Får vi utrymme att ställa frågor angående resultaträkning och balansräkning och om vinst eller förlust innan de ska fastställas. Det är självfallet nödvändigt för att vi ska kunna ta ställning i frågan om ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter. Arvoden och principer för ersättningar till representanter bör beskriver i kallelsen likväl som valberedningens förslag till nyval/omval av styrelserepresentanter. Diskussion om ersättningarnas ändringsförslag kan publiceras redan nu likväl som valberedningens redogörelse av vilka styrelsemedlemmar som avgår, vilka som kvarstår med resterande mandattid och vilka som föreslås som nya styrelse medlemmar där de sistnämnda beskrivs med tillhörande kompetens och erfarenheter. Därtill bör processen för hur förslag och val av andra kandidater än de valberedningen föreslagit skall genomföras beskrivas redan nu. Därefter följer val av HSB representanter, revisorer och valberedning samt "övriga frågor" som angivits i kallelsen däribland styrelsens propositioner och medlemmars motioner. Kommer denna del att bordläggas till ett senare extramöte? Slutligen vill jag REDAN NU se en beskrivnig av vilken/vilka valprocedur/metoder som styrelsemedlemmarna som bär ansvaret för planeringen av mötet avser att använda. 

Information:
Namn: Bjorn Dackner
Mejl: [email protected]
URL: None

 

 


Jag fördrar absolut poströstning av de skäl som Gert har framfört ovan. Att beslut kan fattas först efter att rösterna räknats får vi acceptera. Demokratin måste få gälla!

En kanske tänkbar variant kan vara att rösta digitalt.

De som inte kan eller vill rösta digitalt kan erhålla en pappersröstsedeln levererad efter begäran per telefon alt mail. Möjligheten anslås på de vanliga informationsställena.

Detta spar en hel del pappersadministration.
Nackdelen är att styrelsen måste begära e-mailuppgifter från lägenhetsinnehavare. Denna ”databas” kan emellertid vara till nytta även i andra sammanhang.

De elektroniska röstsedlarna kan bearbetas efter sista inskickningsdag ca en vecka innan stämman. Det begränsade valresultatet skall naturligtvis inte vara offentligt på något vis, ej heller för styrelsen m fl. Kanske kan utföras av revisorerna som har tystnadsplikt.

Bengt Allfors Å86

 

2020-04-29 | 12:41:27

Jag är som oftast lite petig men det är inte Styrelse som beslutar att stadgarna inte behöver följas utan det är den nya, tillfälliga lagen som har bestämt det. Styrelsen kan fatta undantag att valet av ombud är fritt och att antalet fullmakter ombudet innehar är obegränsat. För närvarande vet vi inget om det. De i styrelse som planerar årsmötet tycks ha glömt bort löftet om öppenhet och ärlighet. Blir det ett trunkerat årsmöte som inte kommer att behandla samtliga ärenden påbjudna i den 2017 antagna stadgan, vilka ärenden kommer då att behandlas innan övriga ajourneras till efter coronapandemin har klingat av? Hur får vi veta det? Kallelsen får nå oss tidigast 6 veckor innan möte, senast 4 veckor innan. FHMs påbud om högst 50 deltagare i möteslokalen, när vi normal är 150-200 som deltager, kräver ett annat förfarande. Kan vi vänligen få veta om det bli ett möte med fullmakter presenterade av ett fåtal ombud eller kommer vi att ha ett "digitalt" på distans med deltagarna hemma som Brf Jupiter i Grintorp har plnerat?

BJÖRN DACKNER Å90