forumstorstugan.blogg.se

Bloggen avser att spegla livet i brf Storstugan i Täby. För att läsa och kommentera inlägg behöver du en dator med Internet-anslutning. Om du vill göra ett inlägg eller lägga ut bilder, skicka dem via e-post till [email protected]

SÅ VAR DET DAGS IGEN !

Kategori: Allmänt

 

 

För över tio år sedan fick styrelsen i uppdrag att undersöka möjligheten att bygga bostäder på den övre parkeringen. Det slutade med ett förslag att även bygga så kallade låghus (7 våningar) på nedre parkeringen samt en skyskrapa på runt hundra våningar.  Lyckligtvis kunde projektet stoppas eftersom det skedde i föreningens regi. 

I dag finns inget behov av ytterligare mark för bostadsändamål. Bostadsproduktionen har nästan avstannat, och Täby Park kommer att räcka inom överskådlig tid.  

-        O    -

 I motion nr 8 till årsstämman den 9 maj 2023 föreslås att marken på den övre parkeringen ska säljas. 

Att sälja marken när efterfrågan är liten är inte ekonomiskt försvarbart. Föreningen har ju intäkter som överstiger kostnaderna för marken. 

Att sälja marken medför att vi förlorar kontrollen över den. Marken kan säljas vidare till vilken verksamhet som helst, som kommunen kan acceptera. Vår närmaste granne kan bli en uppställningsplats för containers, en ”bensinstation” för naturgas eller vätgas, en landningsplats för helikoptrar etc. 

Det handlar om vår boendemiljö, och vi har då lämnat från oss möjligheten att påverka den.  

Man kan notera att förslagsställaren själv väljer att bo någon annanstans än i Storstugan.

Han motionerar genom ombud, ett förfarande som   helt saknar stöd i våra stadgar.

Motionen är därför både sakligt och formellt tvivelaktig.

Slutsats:

RÖSTA NEJ TILL FÖRSÄLJNING AV MARK !

 

Text: Gert Hedner Å90